Huis appelbloesem

Het huis appelbloesem - willen


Het huis appelbloesem ligt in de provincie Drenthe, een kilometer van Stadskanaal. Het is een voormalige boerderij die in 1910 werd gebouwd en gedurende de jaren vanaf 2003 steeds weer gerenoveerd is. Het huis heeft een totaal woonoppervlak van 476 mt2. Het staat midden op een erf van 3410 mt2.

 

 

De kamers

 

 

Op de begane grond zijn vier slaapkamers van 13, 13, 14 en 16 mt2. Hier is ook een badkamer, een gastentoilet, de verwarmingsruimte, een wasruimte en een kleedruimte. Een toegangshal van 54 mt2, een keuken van 17 mt2 en een woonkamer van 72 mt2.

 

Een vaste trap leidt naar de eerste verdieping. Hier geeft een ruime middengang toegang tot nog 5 slaapkamers van 14, 17, 23, 34 en 47 mt2 en een toilet.

 

Een tweede trap leidt naar de zolder verdieping met een kamer van 53 mt2.

 

Alle ruimtes zijn afgewerkt en direct te gebruiken.

 

 

Ieder kind heeft z´n eigen lichte en ruime kamer, die hij/zij naar z´n eigen smaak kan inrichten en decoreren. Deze ruimte dient als plek om zich terug te kunnen trekken en om z´n eigen persoonlijkheid ruimte te geven. De andere gezinsleden tonen respect voor de privacy van hun medebewoners en leren daardoor de individualiteit van de ander te accepteren.

 

 

Tuin en erf

 

De tuin en het erf van huis appelbloesem ligt midden in agrarisch gebied. Achter in de grote tuin staat een stacaravan met 3 kamers en een aangebouwde veranda. Daarnaast staat een schuur en een grote carport. Achter en naast het huis zijn ruime grasvelden waarop de kinderen kunnen spelen en zich uitleven. Er zijn voetbaldoelen, een trampoline, een schommel en een zandbak. Vanuit de woonkamer loop je het terras op en de voortuin in. Daar is ook een vuurplaats. Hier is ook ruimte voor de kippen en de konijnen, voor fruitbomen, een moestuin en een kruidentuin.

 

 

De omgeving

 

In de directe omgeving van huis appelbloesem ligt Stadskanaal, een stad met ca. 20.000 inwoners. Hier is een uitgebreid voorzieningen niveau aanwezig. Meerdere kleuterscholen, basisscholen en voortgezet onderwijs. Diverse sportverenigingen, toneelgroepen, een muziekschool, een bioscoop en een zwembad. Artsen, therapeuten en een ziekenhuis. In de provincie Drenthe liggen op korte afstand een zwemmeer en recreatie- en natuur gebieden die uitnodigen om een uitstapje te maken.